Strokovni ogled kmetije s kosilom

Strokovni ogled kmetije s kosilom

Na idilični lokaciji, kjer se strmine Framskega Pohorja poležejo v ravnico, kjer kraljujeta tišina in spokoj okoliških gozdov in travnikov, že več kot 200 let na nadmorski višini 700 metrov stoji Baronova domačija. Naša kmetija obsega 18 ha, od tega 8 ha pridno obdelujejo naše roke – na njivah, travnikih, v sadovnjaku, zeliščnem in zelenjavnem vrtu, s  čimer zagotavljamo samooskrbnost kmetije. Da bi se obiskovalci naše kmetije lahko v miru in do sitega naužili dobrot iz naše kuhinje, smo leta 1991 odprli vrata za turizem na kmetiji.

Leto 1999 smo zaokrožili s preusmeritvijo v naravi prijazno kmetovanje, za kar že vrsto let prejemamo certifikat za ekološko kmetovanje. Vsa ta leta so temelj našega dela sveže, ekološke, doma pridelane surovine, ki jih pripravimo v nadvse okusne, visokokvalitetne obroke in izdelke. Na kmetiji imajo registriranih kar 22 različnih dopolnilnih dejavnosti (turizem, izobraževanje, predelava, peka kruha,…).

S trdim delom in predanostjo gostom je naša kmetija v vseh teh letih ustvarila veliko zgodb – zgodbo o rasti, razvoju, zaupanju, partnerstvu in ugledu.

Za vse, ki vas zanima ekologija, permakultura, predelava in trženje vam bomo z ogledom kmetije predstavili delovanje naše kmetije. V Baronovi kuhinji pa vam bomo pripravili slastno sezonsko kosilo.