Meni

Za kosilo lahko izbirate med različnimi sezonskimi meniji (tudi vegetarijanskimi, veganskimi, presnimi, dietnimi…), ki so pripravljeni na tradicionalen način. V Baronovi kuhinji uporabljamo veliko avtohtonih, kultiviranih in divjih rastlin, da je jedilnik zares pester in zanimiv v vsaki sezoni. Ker naš meni vsebuje sezonske sestavine se lahko pred vašim prihodom tudi spremeni. Potrebna je predhodna najava, saj je vsa hrana, ki je pridelana doma, dnevno sveže pripravljena.

Baronovo sezonsko kosilo

DOBRODOŠLICA
  • Bio liker in bio zeliščni sok, sezonska okisana zelenjava, kruhek z lukanijsko klobaso in ohrovtov čips
JUHA
  • Goveja juha iz bio govedine Pohorje beef z domačimi Baronovimi rezanci sezonska kremna bučna juha
GLAVNA JED
  • Slastna Baronova rebrca ali pečenka polnjena s slivo. Hišni piščanec po Pohorsko, Bio govedina Pohorje beef narejena na Baronov način
PRILOGE
  • Bio hišni krompir z Baronogeto, sirovi štruklji po receptu babice, gratinirana toskanski ohrovt z eko sirom, pirina polenta, pečeno korenje z materino dušico in medom, hišni hren z rdečo peso in malinovim sokom, sezonska zelenjava na domačem maslu
SOLATA
  • Sestavljena solata z domačega bio vrta
SLADICA
  • Sirova gibanica ali jabolčni zavitek in kuhana hruška zimska tepka z domačo marmelado
4 HODNI MENI

20,00€ / osebo

Vsebuje 1 glavno jed

5 HODNI MENI

25,00€ / osebo

Vsebuje 2 glavni jedi

Zgodovinske jedi – ki temeljijo na lokalni arheološki dediščini (HERITERRA)

DOBRODOŠLICA
  • Eliksir za dolgo življenje (doba poznega srednjega veka)
PREDJED
  • Solata iz okisane repe in stebelne zelene, Baronova pašteta z mladim sirom pečenem na lovorjevem listu in žajbljeva bombetka (rimska doba)
  • Divja solata in trdo kuhano jajce, kamutova bombetka s črnim lanom in namaz iz skute s koprivami (pozni srednji vek)
JUHA
  • Zgodovinska enolončnica s piro in lečo (bronasta doba)
TOPLA PREDJED
  • Lukanijska klobasa, pečeno korenje s materino dušico, medom in hruškovi čatniji (rimska doba)
GLAVNA JED
  • Marinirana govedina kuhana v vinu s suhimi bezgovimi jagodami, Zdrobov cmok z naribanim sirom ali zelenjavna pita in pečena pesa
SLADICA
  • Kuhane hruške sladkane z medom in prelite z omako iz ribeza (bronasta doba)
  • Jabolčni cvrtnjak z orehi in jurkina omaka (doba poznega srednjega veka)
  • Pirin žepek polnjen z orehi in skuto in omaka iz jagodičevja (zgodnjesredjeveški čas)
ZA NA KONEC
  • Žitna kava z želodom (neolitski vek)
  • Lipov čaj (zgodnjesredjeveški čas)
4 HODNI MENI

25,00€ / osebo

Vinska spremljava eko vin: 16,00 €

5 HODNI MENI

30,00€ / osebo

Vinska spremljava eko vin: 20,00 €

7 HODNI MENI

35,00€/ osebo

Vinska spremljava eko vin: 25,00

Baronove domače koline

DOBRODOŠLICA
  • Bio liker in bio zeliščni sok, črna redkev z bučnim oljem, ocvirkovka
JUHA
  • Juha iz hrbtišča z domačimi rezanci
GLAVNA JED
  • domače pečenice, kašnate klobase, pečenka z rebrcami in hrbtiščem
PRILOGE
  • Pražen hišni krompir, fižol z ocvirki, kisla repa in pečeno kislo zelje s pohorsko bunko
SLADICA
  • Gibanica s sezonsko sadno omako in kuhanimi hruškami (tepke) ali pečena polnjena jabolka z orehi, medom in jurkino omako
ZA NA KONEC
  • Baronov čaj s “šnopsom”

Baronove domače koline postrežemo za skupine nad 8 oseb. Na voljo so le sezonsko od novembra do marca.

 

25,00 / osebo

Baronov vege meni

DOBRODOŠLICA
  • Hišni aperitiv in zeliščni napitek in bombetka z zeliščnim namazom, zelenjavni sezonski dip
JUHA
  • Kremna sezonska juha (gobova, čemaževa, bučna, kopriva, pesina)
GLAVNA JED
  • Bio hišni krompir z Baronogeto, sirovi štruklji po receptu babice, gratiniran toskanski ohrovt z ekološkim sirom, pečeno korenje z medom in materino dušico*, zelenjavna pita*, sezonska zelenjava na domačem maslu, hišni hren z rdečo peso in malinovim sokom
SOLATA
  • Sestavljena solata iz našega bio vrta
SLADICA
  • Sirova gibanica ali sezonska sladica

Po predhodnem naročilu pripravimo tudi veganske ali druge dietne menije.

 

22,00 / osebo

Baronove jedi na žlico – okusi tradicije

POHORSKI PISKER
  • Je jed naših starih babic, z malo domišljije in veliko kuharskimi izkušnjami. Jed vsebuje vsaj eno živilo iz vrste žitaric in eno živilo iz vrste stročnic, ekološko govedino Pohorje Beef, prekajeno svinjino, veliko različne zelenjave in začimb ter ostale dodatke: jabolčnik in kisla smetana. Pripravi se lahko tudi brezmesni.
ZGODOVINSKA ENOLONČNICA
  • Stara enolončnica iz bronaste dobe, ki temelji na lokalni arheološki dediščini - zgodovinska jed blagovne znamke Heriterra. Sestavljena je iz pire/dvozrnice, govedine, korenja, kolerabe, čebule, gob, česna, blitve, peteršilja, šetraja, brinovih jagod in leče. Pripravi se lahko tudi brez-mesna.
AJDOVI ŽGANCI Z GOBOVO JUHO
  • Prava izbira, če želite nekaj preprostega na tradicionalen način naših prednikov. Žganci so ena najbolj preprostih in priljubljenih slovenskih jedi, še zlasti tisti pripravljeni iz ajdove moke ter bogato zabeljeni z ocvirki. V kolikor izpustimo ocvirke, dobite zelo zdravo jed, ki je odlična priloga kislemu mleku, gobovi juhi, zelju in piščančji obari.

Le za zaključene skupine nad 10 oseb. Pripravimo vam tudi lahko druge različne jedi na žlico (jota, segedin golaž, kisla juha…).

 

6,00 / osebo

Stalna ponudba

Ponujamo vam domačo bunko, salame, klobase, meso iz tunke, zaseko, pašteto, mlad kravji sir, sezonski zeliščni namazi, doma vloženo ali svežo zelenjavo, ohrovtov čips in seveda dišeč, v krušni peči pečen kruh.

Baronova gibanica, Kuhane zimske tepke (avtohtona jed) in ostale sezonske sladice (Jabolčni cvrtnjak,  Baronova korenčkova pogača, pita iz rabarbare, potice, razni smutiji iz sezonskega sadja…)

Doma pridelani ekološki sokovi (jabolčni, višnjev, češnjev, ribez, meta, žajbelj,…), žganja (tepkovec, koprivno, zeliščno…), likerji (meta, melisa, češnja, hruška, ribez…), sadna vina (jabolčno, višnjevo…), vina Bračko in eko vrhunska vina Valentan.

Rezervacija

    Vabimo vas, da si pred rezervacijo preberete odgovore na  Pogosto zastavljena vprašanja.