Splošni pogoji uporabe

Splošni pogoji uporabe

Splošni pogoji uporabe spletne strani določajo pogoje uporabe, spletne strani in spletne trgovine www.pribaronu.si.

 

Osebna izkaznica

Naziv: Boris Uranjek n.d.d.n.k.
Naslov: Planica 6, 2313 Fram.
E-pošta: info@pribaronu.si.
Matična številka: 2038315.
Davčna številka: 73937274.
SRG: Okrožno sodišče Maribor.
Banke in poslovni računi: SI56 1934 05001 0422 220.  (Deželna banka Slovenije)

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto eko kmetije,
  • kontaktne podatke, ki kupcu omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga in storitev,
  • pogoje dostave izdelka,
  • jasno in nedvoumno določene cene,
  • način plačila in dostave,
  • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi.

 

Spletna trgovina

Nakupovanje v Spletni trgovini Turistične & ekološke kmetije pri Baronu je enostavno in varno. Varno vas bomo vodili preko vseh korakov nakupa, poleg tega pa vam bomo na vsakem koraku nudili preglednost podatkov. V primeru, da pri nakupu naletite na kakršne koli težave, smo vam za pomoč na voljo na telefonski številki 051 317 104 (Boris Uranjek) ali na elektronskem naslovu info@pribaronu.si .

 

Cene

Vse cene naših izdelkov so prikazane razvidno, v vseh podanih cenah artiklov je DDV že vštet. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji. Znižana cena je znižana redna cena, ki velja za določen ali nedoločen čas.

 

Izdelki in fotografije

Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Ponudnik ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in prikazom v spletni trgovini. Možne so tekstovne napake in zanje ponudnik ne prevzema odgovornosti, kar pa ne vpliva na zakonske pravice kupca.

 

Navodila za nakupovanje

Izberite izdelek in ga s klikom na gumb “V košarico” dodate v košarico.
V košarici si lahko ogledate seznam izbranih izdelkov, spremenite količino ali odstranite izdelek. Če želite dodati nove izdelke v košarico, kliknite na gumb »Nakupovanje«. Izdelki, ki ste jih že dodali v vašo nakupovalno košarico, bodo tam ostali, dokler naročilo ne bo dokončano oziroma izdelkov ne boste odstranili iz košarice. V vsakem trenutku se lahko vrnete na nakupovanje in dodajate nove izdelke, pri čemer bodo že dodani izdelki ostali v košarici.

Preglejte izdelke v vaši nakupovalni košarici, ki jih želite naročiti. Izdelke iz košarice lahko tudi odstranite ali spremenite njihovo količino.
Ko imate v nakupovalni košarici izdelke, ki jih želite naročiti, kliknite na gumb »Naprej«. Sledila bo prijava oziroma registracija v sistem Spletne trgovine Turistične & ekološke kmetije pri Baronu . Če ste v Spletni trgovini Turistične & ekološke kmetije pri Baronu že kdaj nakupovali ter ste registrirani, se v sistem prijavite z elektronskim naslovom in geslom. V kolikor v Spletni trgovini Turistične & ekološke kmetije pri Baronu še niste nakupovali, torej niste registrirani, bo registracija avtomatsko izvedena ob vašem prvem opravljenem nakupu. Vsi podatki o registraciji in dostopu bodo poslani na vaš elektronski naslov.

V naslednjem koraku »Vnos podatkov« bo sledil vpis/pregled podatkov za dostavo in izbira načina plačila. Obstoječi uporabniki na tem koraku preverite že vpisane kontaktne podatke, izberite plačilo… Novi uporabniki vpišite vse zahtevane kontaktne podatke, prav tako izberite način plačila.
Sledi pregled in potrditev naročila. Prosimo, da preverite vpisane podatke in naročilo. Če ste lastnik promocijske kode, jo tukaj vpišite in si zagotovite popust. Če se z vpisanimi podatki strinjate, potrdite in oddajte naročilo s klikom na gumb »Potrdite naročilo«.

Vaše naročilo bo oddano, na elektronski naslov boste dobili sporočilo o uspešni oddaji naročila. Nadaljnji koraki so odvisni od izbranega načina plačila: Plačilo po povzetju: ko bo predstavnik Turistične & ekološke kmetije pri Baronu potrdil in obdelal vaše naročilo, bo blago odposlano na vaš dostavni naslov. V primeru, da gre za osebno dostavo vas bo pred dostavo poklical dostavljavec in sporočil predvideni čas dostave. Plačilo bo izvedeno ob samem prevzemu, in sicer v gotovini. Plačilo po predračunu: ob potrditvi naročila vam bomo na elektronski naslov poslali predračun. Po poravnanem predračunu in potrjenem naročilu bo blago odposlano. V primeru, da gre za osebno dostavo, vas bo pred dostavo poklical dostavljavec in sporočil predvideni čas dostave.

Prejeli boste e-sporočilo, ki bo potrdilo vaše naročilo. O vseh korakih in statusih vašega naročila boste obveščeni na elektronski naslov, vse podatke pa lahko pregledujete in spreminjate tudi v zavihku Moj profil.

 

Plačilne metode

Plačilo po predračunu: če ste se odločili za plačilo po predračunu, vam bomo na elektronski naslov prejemnika računa poslali predračun z vsemi podatki. Po prejemu sredstev na naš poslovni račun bo blago odposlano na vaš naslov za dostavo.

Plačilo po povzetju: plačilo po povzetju je primerno, če želite plačilo ob prevzemu naročenega blaga. Ker je pri plačilu ob prevzemu možno le plačilo z gotovino, morate biti, ne glede na vrednost naročila, ob prevzemu osebno prisotni. Na Turistični & ekološki kmetije pri Baronu v trgovini je možen tudi nakup z bančno kartico ali gotovino.

Pri načinu plačila ‘Po povzetju’, se zaračuna strošek ob prevzemu paketa v skladu z cenikom Pošte Slovenije.

 

Izdaja računa

Ponudnik po plačilu naročenih izdelkov kupcu dostavi tudi račun lahko v pdf formatu na e-naslov kupca ali v tiskani obliki skupaj z dostavo izdelkov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Za kupčeve podatke odgovarja kupec, ki je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

 

Stroški pakiranja in dostave

Stroški pakiranja in dostave so pri na nakupu nad 50,00 € brezplačni. Za naročila nižje vrednosti od 50, 00 €  vam bomo na predračunu obračunali stroške dostave v skladu z cenikom Pošte Slovenije-.  Le-ti so odvisni od teže paketa.

Spletna trgovina Turistične & ekološke kmetije pri Baronu želi čim bolj ustreči željam vseh naših kupcev, zato vam kupljeno blago tudi dostavimo brezplačno vsaki četrtek v Maribor na dostavno mesto Partnerskega kmetovanja, pred KGZS Zavod Maribor, Hoče – zadruga in Rače – Fram -Schell .  Za določitev točne ure dostave vas bo predhodno poklical predstavnik Turistične & ekološka kmetije pri Baronu.

Možen pa je tudi osebni prevzem v  trgovinici na Turistični & ekološki kmetiji pri Baronu – v  tem primeru stroškov prevzema ni.

Dobavni rok, če je izdelek oz. pridelek na zalogi, je največ pet dni od prejetja elektronskega obvestila na vaš e-poštni naslov, da je vaše naročilo odposlano, v nasprotnem primeru pa ustrezno dlje. V primeru, da ob dostavi kupec na dogovorjenem naslovu ni navzoč, izdelek lahko veljavno prevzame polnoletna oseba, ki živi v istem gospodinjstvu skupaj s kupcem, oziroma druga oseba, ki ima pooblastilo za prevzem. Ob prevzemu kupec s podpisom potrdi količino in kakovost naročenega blaga.

 

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik Turistične & ekološke kmetije pri Baronu nemudoma oz. najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči ponudniku ali osebi, ki jo ponudnik pooblasti za prevzem blaga, nemudoma ali najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu, razen če ponudnik ponudi, da sam prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.
Stroške, ki nastanejo ob vračilu blaga, poravna kupec. Vrnjeni izdelki morajo biti neuporabljeni, nepoškodovani ter v originalni embalaži. Vračilu mora kupec obvezno priložiti kopijo računa.

 

Varen nakup

Vsi izdelki v prodaji v Spletni trgovini Turistične & ekološke kmetije pri Baronu imajo določen rok trajanja.

 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno privoli. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih: jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil, željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika – kupca v skladu z ZVOP-2 in GDPR. Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil . Navedene osebne podatke se uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obvestil, novosti, popustov, dogodkov) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki uporabnika – kupca se skrbno hranijo in se v nobenem primeru ne predajajo nepooblaščenim osebam.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

 

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na strani www.pribaronu.si, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega zdravstvenega osebja, prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

 

Pravno obvestilo

Spletna stran Turistične & ekološke kmetije pri Baronu in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.