Pogosta vprašanja

Spodaj smo za vas odgovorili na najbolj pogosto zastavljena vprašanja. V kolikor ne najdete odgovora na vaše vprašanje nas prosim kontaktirajte na info@pribaronu.si.

Imamo dve sobi za goste – v eni je prostora za 17 ljudi, v drugi pa za 35 ljudi. Velikost miz je do 6 ljudi, lahko pa omizje sestavimo tudi za večje skupine. Če imate posebne želje glede sobe, v kateri bi radi bili, ali lokacije mize, nam to prosimo sporočite ob rezervaciji.

Kosilo strežemo v soboto in nedeljo med 12. in 15. uro.  Vljudno prosimo, da se držite dogovorjenega časa prihoda, saj je vsa hrana sveže pripravljena in vam lahko le tako zagotovimo polnost okusov.

Za večje skupine lahko uro postrežbe tudi prestavimo na kasnejši čas, seveda po predhodnem dogovoru.

Ob tem vas vljudno prosimo, da si ob obisku naše domačije vzamete vsaj dve uri časa za kosilo, da boste lahko v miru uživali v domačih okusih.

Baronovo sezonsko kosilo – 4-hodni meni

  • predjed  in aperitiv – strežemo porcijsko
  • juha –  strežemo v jušnikih
  • glavna jed – strežemo na ploščah
  • sladica – strežemo porcijsko

Baronovo sezonsko kosilo – 5-hodni meni

  • predjed  in aperitiv – strežemo porcijsko
  • juha -strežemo  v jušnikih
  • 1. glavna jed – strežemo porcijsko
  • 2.glavna jed – strežemo na ploščah
  • sladica – strežemo porcijsko

 

Za večje skupine lahko po predhodnem dogovoru pripravimo tudi porcijsko postrežbo glavne jedi.

Zgodovinski meni – strežemo porcijsko

Narezek – strežemo na ploščah

Sladice – strežemo porcijsko

Če lahko zagotovite, da bodo psi ob vas in da ne bodo lajali, so dobrodošli. Ob tem morate vedeti, da je pri nas doma kar velik pes Bon ter nekaj muc in druge živali. Sprehod s psi po pašnikih in vrtovih ni dovoljen.

Poleg gotovine sprejemamo tudi plačilne kartice

Ne, na naši kmetiji ne nudimo prenočišč. Lahko pa vam pomagamo, da prenočišče najdete v naši bližnji okolici (Turistična kmetija Pri Kovačniku, Gostišče Framski hram, Hotel Zarja,…). Imamo pa veliko parkirišče, kjer se lahko namestijo tudi avtodomi.

Da, kosila pri nas strežemo samo vnaprej najavljenim gostom. Naši prostori sprejmejo samo določeno število gostov , zato se morate nujno dogovoriti za termin prihoda. V primeru, da se želite okrepčati z narezkom ali s pijačo, pa vas lahko postrežemo tudi nenajavljene, če nam seveda čas dopušča in vas imamo kam posest.

Ob rezervaciji mize vas prosimo, da to potrdite le preko rezervacijske listine na spletni strani, če pa to ni možno, lahko tudi preko telefona s točnimi podatki rezervacije. Rezervacije sprejemamo le na info@pribaronu, 051 317 104 ali osebno. Preko ostalih družabnih omrežjih (Fb, Istagram…) pa se nam lahko zgodi, da spregledamo rezervacijo zaradi obilice dela na kmetiji.

Da, tudi sami si lahko ogledate kmetijo in naše živali. Ob tem upoštevajte dejstvo, da živali niso vajene prevelikega hrupa in da se nekatere nerade ali pa se sploh ne dovolijo pobožati. Pri velikih živalih (govedo) pa je sploh zelo pomembno, da otrok ne pustite preblizu, ker so lahko zelo nepredvidljive.

Po dogovoru je možen tudi voden ogled kmetije.

Da, imamo certificirana igrala, na katerih se otroci lahko igrajo, seveda pod nadzorom staršev. Imamo tudi nogometno in odbojkarsko igrišče, rusko kegljišče in slackline (pri slednjem prosimo, da ste še posebej previdni!). Vsa igrala in igrišča se uporabljajo na lastno odgovornost!

Na naši kmetiji  ponujamo:

– vina Bračko (Jakobski dol) – bela vina – polsuha (Zvrst,…) in rdeče vino suha (Zweigelt),

– ekološka  vrhunska vina Valentan – Savignon (suho), Renski rizling (polsuho), Rumeni muškat (polsladko), Pozna trgatev (sladko), Oražno vino (suho) in Modra frankinja (suho)

– druga vina: Stayer (penina in traminec), Doppler (penina)

– ekološki domači sokovi (jabolčni, meta-melisa, žajbelj, meta, bazilika, sivka, ribez, maline…)

– eko likerji in žganja (tepkovec, meta, melisa, žajbelj, kopriva, češnje…)

– lokalno domače pivo

Pri nas ponujamo sezonska kosila, zgodovinske jedi, narezke, jedi na žlico, sladice.  Izbire a la card ne nudimo.

Potrebna je predhodna najava!

Če imate kakšne alergije oziroma ste vegetarijanec/vegan, nas o tem obvestite vsaj 5 dni pred vašim prihodom, da lahko prilagodimo vaš meni.

Ob tem naj navedemo dejstvo, da je prilagajanje menijev za našo kuhinjo dosti enostavno v pomladnem, poletnem in jesenskem času, ko je na naših vrtovih izobilje pridelkov, v zimskem času pa smo s tovrstno ponudbo zelo omejeni.

Prosimo vas, da se rezervacij držite. Če pa res ne gre drugače, toleriramo odpoved 2 dni prej. V nasprotnem primeru (odpoved na dan prihoda ali neprihod) vam bomo zaračunali 100% ceno kosila.

Naše eko izdelke lahko kupite v naši eko trgovinici na dvorišču kmetije, v Mariboru v Zadrugi Dobrina, zadrugi Rače, Zadrugi Slovenske konjice ali jih naročite preko spletne trgovina in jih vam pošljemo. Vsak četrtek tudi brezplačno dostavljamo eko izdelke na dostavno mesto Partnerskega kmetovanja v Maribor, Hoče in Rače-Fram.