Zgodovinske jedi in meniji

Naša kmetija je sodelovala v projektu PalaeoDiversiStyria obujanje zgodovinskih jedi  iz neolitske, železne, keltske, rimske, zgodnjesrednjeveške in pozne dobe oz. veka. Smo tudi prvi ponudnik zgodovinskih jedi pod blagovna znamko HERITERRA. Zgodovinske jedi temeljijo na lokalni arheološki dediščini. Tako v naši Baronovi kuhinji  diši po:

Eliksir za dolgo življenje

Divja solata in trdo kuhano jajce

Kamutova bombetka s črnim lanom in namaz  iz skute s koprivami

Kruh iz pra pšenice enozrnice

Zgodovinska enoločnica s piro in lečo

Govedina kuhana v vinu in suhimi bezgovimi jagodami

Lukanijske klobasice z bezgovimi jagodami

Začinjena pšenična polenta s kozjim mladim sirom

Zdrobov cmok z naribanim sirom in pečena pesa 

Pečeno korenje z materino dušico in medom

Jabolčni cvrtnjak z orehi in jurkino omako

Kuhane hruške sladkane z medom in prelite z omako iz ribeza

Pirin žepek polnjen z orehi in skuto, omako iz jagodičevja

Žitna kava z želodom

Za zaključene skupine po predhodnem naročilu vam pripravimo sezonski zgodovinski meni.

Cena pet hodnega menija znaša

30,00 eura  na osebo