Naša kmetija je sodelovala v projektu PalaeoDiversiStyria obujanje zgodovinskih jedi iz neolitske, železne, keltske, rimske, zgodnjesrednjeveške in pozne dobe oz. veka. Smo tudi prvi ponudnik zgodovinskih jedi pod blagovna znamko HERITERRA. Zgodovinske jedi temeljijo na lokalni arheološki dediščini. Tako v naši Baronovi kuhinji diši po:
Eliksir za dolgo življenje
Divja solata in trdo kuhano jajce
Kamutova bombetka s črnim lanom in namaz iz skute s koprivami
Kruh iz pra pšenice enozrnice
Zgodovinska enoločnica s piro in lečo
Govedina kuhana v vinu in suhimi bezgovimi jagodami
Lukanijske klobasice z bezgovimi jagodami
Začinjena pšenična polenta s kozjim mladim sirom
Zdrobov cmok z naribanim sirom in pečena pesa
Pečeno korenje z materino dušico in medom
Jabolčni cvrtnjak z orehi in jurkino omako
Kuhane hruške sladkane z medom in prelite z omako iz ribeza
Pirin žepek polnjen z orehi in skuto, omako iz jagodičevja
Žitna kava z želodom
Za zaključene skupine po predhodnem naročilu vam pripravimo sezonski zgodovinski meni.
Cena pet hodnega menija znaša
30,00 eura na osebo