Brezplačna poštnina ali dostava nad 60,00 €. Bio trgovina na kmetiji je odprta soboto in nedeljo čez teden po dogovoru na 051 317 104.

Bio darilni paket Naše najboljše

22,00

Darilna škatla je sestavljena iz Bio Baronov zeliščnega čaja in Bio hruškovega žganja.

 

 

Količina:

Opis

Bio baronov zeliščni čaj in bio hruškovo žganje imata pridobljen certifikat Naše najboljše.  Certifikat Naše najboljše / Our Finest zagotavlja izvirnost z geografskim poreklom. Naše najboljše je znamka/certifikat kakovosti rokodelskih in živilskih izdelkov in pridelkov, ki jih ustvarjajo ponudniki na območju Maribora, Dravske doline in Dravskega polja, Pohorja in Kozjaka ter Slovenskih goric. Vsi izdelki in storitve so certificirani po strogih standardih in kriterijih s spoštovanjem tradicionalnih vrednot, lokalnih surovin, pridelkov in sestavin.

 

Bio Baronov zeliščni čaj sprošča celotno telo in ugodno deluje na naše počutje. Čajna mešanica je zelo prijetnega okusa in vonja. Pripravite si skodelico Baronovega čaja ob različnih prehladih, nervozi, stiski, nespečnosti, prehodnih bolečinah v trebuhu – sicer pa je to čaj za katerokoli priložnost.

Ustvari krasno vzdušje v domu in je primeren za vse starostne skupine.

 

Bio hruškovo žganje  je narejeno iz ekoloških starih sort hrušk Tepk. Samo sorta hrušk spada med avtohtone hruške, ki rastejo na sejancu.  Tepka zraste do 20 metrov, drevo pa preživi do 200 let. Skorja debla je zelo hrapava, listi pa so suličaste oblike z mrežasto razporejenimi žilami. Cveti v maju, razmnožuje pa se s sejancem ali cepljenjem na sejance divje hruške. Zaradi naravne odpornosti ne rabi posebnega vzdrževanja. Plod je sočen, okrogel, srednje velik, sprva zelen, kasneje rumen. Običajno bogato rodi vsako drugo leto. Plodovi so zreli v septembru ali oktobru. Sama hruška se uporablja za kuhanje žganja tepkovec, za sušenje in v kulinariki.

Cesarica Marija Terezija, ki nam je dala šole in krompir, obrzdala cerkev in nasploh skrbela za svoje ljudstvo, je zaukazala, da mora na vsaki kmetiji zrasti vsaj ena hruška, ki ni zahtevna in dobro rodi, posušeni plodovi pa v dolgi zimi sladijo življenje otrokom. Za vitamine bržkone še slišala ni, vendar je bila vztrajna in odločna ženska ter je gospodarja, ki je ni poslušal, kaznovala s tepežem. Ljudski glas pravi, da je prav zato ta hruška dobila svoje ime, in še danes boste pri nas težko našli domačijo brez vsaj ene – tepke. Hruške tepke pa so svoje ime dobile po »tepežkanju« – kdor ni posadil tepke, kdor ni skrbel za svoje drevo, obiral sadežev … je bil tepen z leskovo palico.

Bio hruškovo žganje je vrhunsko žganje iz tepk, hrušk, ki rastejo samo v določenih predelih Slovenije. Danes so že prava redkost in naša stara sorta bogato obrodi le vsako drugo leto. Tepkovec bo s svojim posebnim zeleno sladkim okusom in intenzivno aromo navdušil vsakega poznavalca pristnega domačega žganja ter vse ljubitelje dobrih aperitivov.