Brezplačna poštnina ali dostava nad 60,00 €. Bio trgovina na kmetiji je odprta soboto in nedeljo čez teden po dogovoru na 051 317 104.
Ni na zalogi

Bio bezgov čaj

3,50

Sestavine: cvetovi bezga*

*sestavine iz ekoške pridelave

Neto količina: 20 g

Ni na zalogi

Opis

Bezgovi cvetovi so cenjeni predvsem zaradi svojega zanimivega okusa. Najpogosteje se uporabljajo za pripravo osvežilnih napitkov, ki nas prijetno ohladijo v vročih poletnih dneh. Vendar pa pripravki iz bezgovih cvetov niso le zelo okusni, ampak so lahko tudi zelo zdravi. Ena najenostavnejših možnosti uporabe je ta, da iz svežih ali posušenih cvetov pripravite čaj. S pitjem bezgovega čaja naredite ogromno za svoje zdravje, obenem pa vam lahko ta napitek pomaga tudi pri hujšanju.

V tradicionalni medicini, kot so jo poznala mnoga starodavna ljudstva, je imel bezeg prav posebno mesto. To je povezano predvsem z njegovim protivnetnim delovanjem, obenem pa bezeg učinkuje tudi kot antiseptik. Čaj iz bezgovih cvetov vam lahko tako še posebej koristi takrat, ko se spopadate s prehladom. Neprijetni simptomi bodo izginili precej hitreje, kot bi sicer. Bezgov čaj vam pomaga tudi pri vnetju sinusov in nekaterih težavah z dihalnim sistemom.