Sirup iz rdeče bazilike

Sirup iz rdeče bazilike

Sestavine:

  • 100 g svežih listov rdeče bazilike

  • 500 ml vode

  • 500 g sladkorja

  • Sok 1 limone (po okusu)


Postopek:

  1. Priprava bazilike:
    Liste bazilike operi in nežno osuši s papirnato brisačo.

  2. Kuhanje sladkornega sirupa:
    Vodo in sladkor zavri ter mešaj, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi.

  3. Dodajanje bazilike:
    Ko sirup zavre, ga odstavi z ognja in vanj dodaj baziliko. Pokrij in pusti stati 30–60 minut, da se sprostijo aroma in barva.

  4. Dodajanje limoninega soka:
    Precedi sirup skozi fino cedilo ali gazo in dodaj limonin sok, ki doda svežino in pomaga ohraniti barvo.

  5. Krajše ponovno kuhanje (po želji):
    Če želiš gostejši sirup, ga lahko še enkrat zavreš in kuhaš dodatnih 5–10 minut, da se zgosti.

  6. Polnjenje in shranjevanje:
    Še vroč sirup natoči v sterilizirane steklenice, dobro zapri in shrani v hladilniku. Tako shranjen sirup zdrži nekaj tednov.


Namigi za uporabo:

  • Odličen za mešanje z vodo ali mineralno vodo.

  • Uporabiš ga lahko tudi za limonado, koktajle, preliv za sladoled ali sadne solate.


Če pa bi raje prihranili čas, lahko naš okusni sirup iz bazilike preprosto naročite v naši spletni trgovini!

https://pribaronu.si/trgovina/bio-zeliscni-sirup-bazilika/