Eko dan na Baronovi eko kmetiji

Eko dan na Baronovi eko kmetiji

Na idilični lokaciji, kjer se strmine Framskega Pohorja poležejo v ravnico, kjer kraljujeta tišina in spokoj okoliških gozdov in travnikov, že več kot 200 let na nadmorski višini 700 metrov stoji Baronova domačija. Naša kmetija obsega 18 ha, od tega 8 ha pridno obdelujejo naše roke – na njivah, travnikih, v sadovnjaku, zeliščnem in zelenjavnem vrtu, s  čimer zagotavljamo samooskrbnost kmetije. Da bi se obiskovalci naše kmetije lahko v miru in do sitega naužili dobrot iz domače kuhinje, smo leta 1991 odprli vrata za turizem na kmetiji.

Leto 1999 smo zaokrožili s preusmeritvijo v naravi prijazno kmetovanje, za kar že vrsto let prejemamo certifikat za ekološko kmetovanje. Vsa ta leta so temelj našega dela sveže, ekološke, doma pridelane surovine, ki jih pripravimo v nadvse okusne, visokokvalitetne obroke in izdelke.

Pred prihodom vas bodo Baronovi pozdravili in vam pripravili degustacijo njihovih eko izdelkov (marmelade, mesni izdelki, likerji, žganja, sokovi…). Po degustaciji vam bodo pripravili predavanje o ekološkem in permakulturnem kmetovanju. Nato bo sledil strokovni ogled kmetije, eko vrtov in bio trgovine. Po ogledu vam bodo v Baronovi kuhinji pripravili sezonsko domače kosilo. Za zaključek pa si bomo ogledali vas Planico (Cerkev sv. Križa, Potnikova smreka…).