INOVATIVNI MLADI KMET 2014

Petek 24.oktobra 2014 smo dobili glavno plaketo “INOVATIVEN MLAD KMET 2014” in še kopico drugih nagrad.
Za naš uspeh in za uspeh vsakega posameznika je pomembno, da znamo pobrati dobre stvari in jih sestaviti v svojo zgodbo…
imk 168imk 140imk 158
“Pri Baronu se se ekološkega turizma lotili na inovativen način. Obiskovalcem, tako otrokom kot odraslim, ponujajo možnost aktivnega spoznavanja dogajanja na kmetiji. Ponujajo interaktivne programe za otroke, od priprave čaja, spoznavanja živali, spanja na seniku, kino na seniku kakor delavnice in izobraževanja za odrasle in družine. Boris je na ta način tradicijo kmetovanja staršev združil s svojo strastjo do dela z ljudmi in predajanja znanja.

Permakulturno kmetovanje je še ena novost, ki jo je uvedel Boris. Permakultura se ukvarja z rastlinami, živalmi, zgradbami in ljudmi, z odnosom med vsemi temi dejavniki in njihovim uvrščanjem v krajino. Njegov cilj je, da v prihodnje preide v kmetovanje po teh načelih. S preusmeritvijo bo Boris pridobil nova znanja, ki jih bo širil preko izobraževalnih delavnic ter na na takšen način osveščal širšo javnost o inovativnih pristopih.”