Brezplačna poštnina ali dostava nad 60,00 €. Bio trgovina na kmetiji je odprta soboto in nedeljo čez teden po dogovoru na 051 317 104.

Valentan Sauvignon, belo, suho

18,00

Vrhunsko vino ZGP, Štajerska Slovenija

Sorta: 100 % Sauvignon, Sauvignon blanc

Letnik: 2019

Alkohol:12,0 %vol

Reducirajoči sladkor: 1,1 g/l

Skupne kisline: 4,0 g/l

 

Količina:

Opis

Sorta sauvignon ima veliko obrazov, zato pogosto razdvaja pivce in poznavalce: nekaterim je najbolj priljubljena, drugi pa je sploh ne marajo, saj je zaradi zelo intenzivnih vonjev včasih že skoraj na meji všečnega.

Naši sauvignoni so izjemno zreli, zaradi lege in res ekstremnih tal, ko se rojevajo praktično v kamnu, pa tudi zelo samosvoji. Ko k temu pridamo še naš ekološki pogled in popolno odsotnost fitofarmacije in žvepla, dobimo vino, kot so bila vina nekdaj, pa vendarle vino za današnji čas. To je naša vizija vin, ki jih želimo ustvarjati skupaj z naravo.

Del vina letnika 2018 je vrel spontano, del pa z dodatkom kvasovk, ni bil niti filtriran, žveplo pa smo dodali tik pred polnitvijo, da se izognemo oksidaciji in neželenim spremembam v steklenici. Drozga je bila macerirana, vino pa je zorelo na finih drožeh praktično vse do polnitve.

Vino ni povsem bistro, ima bogate zlatorumene in zelene tone, čez to pa rahlo dimasto tančico. V vonju je izrazito mineralen, cveten in manj saden (našli boste kutine in hruške),  zelo žameten, alkohol pa kljub visoki vsebnosti ne izstopa. Posebni cvetici sledi vino tudi v okusu – bogato, polno, z nizko kislino in še več mineralnosti ter s čistim pookusom, ki traja in traja. Bogato vino, ki zahteva vrhunsko kulinariko in chefa s strastjo do prvinskih okusov, kjer je poudarek na lokalnem in premišljenem izboru sestavin.

Temperatura serviranja: 10–14ºC

 Priporočamo: kuhana in pečena zelenjava, šparglji, musake, perutnina, svinjina, lokalni namazi z začimbami, kuhana riba, azijska hrana, mehki in zorjeni siri