Brezplačna poštnina ali dostava nad 60,00 €. Bio trgovina na kmetiji je odprta soboto in nedeljo čez teden po dogovoru na 051 317 104.

Eko poltrdi sir čebula/česen

7,00

Sestavine: surove eko mleko*, čebula*, česen*, paprika*, ingver*, sol, sirilo, kulture

* sestavine iz ekološke pridelave

Neto količina: caa. 300 g

Količina:

Opis

Eko Kmetija Frešer se nahaja v sosednji idilični vasici Kopivnik, na 500m nadmorske višine. Mlada gospodarja kmetije Andrej in Jasmina sta  po končanem študiju živilstva v Mariboru še nekaj let pridno delala in nabirala izkušnje; te si je na področju predelave mleka v sirne namene Andrej sprva pridobival v Ljubljanskih mlekarnah, kasneje pa še pri pionirjih malega sirarstva v Sloveniji- kmetiji Čuš v Orehovi vasi. Šele nato se je mladi par odločil “iti na svoje”, leta 2012 sta kupila prve koze slovenske srnaste pasme, danes pa čreda šteje že okoli 50 molznih koz, ki se pasejo na lepo urejenih in vzdrževanih pašnikih pohorskega pogorja. Njihova krma je sestavljena izključno iz paše, mrve ter posebne žitne mešanice za ekološko rejo, saj je kmetija v ekološki kontroli in so tudi uradno pridobili ekološki certifikat.

Poleg mleka lastnega kozjega tropa pa Andrej odkupuje tudi nekaj kravjega mleka od bratranca iz Polskave, katerega kmetija je ravno tako v ekološki kontroli. Za to se je odločil predvsem zaradi sezonske mlečnosti koz, zaradi katere bi njegova sirarnica samevala kar tri mesece na leto.