Brezplačna poštnina ali dostava nad 60,00 €. Bio trgovina na kmetiji je odprta soboto in nedeljo čez teden po dogovoru na 051 317 104.

Bio sadni sirup – RIBEZ

5,80

Sestavine: ribez*, sladkor*

*sestavine iz ekološke pridelave

Neto količina: 0,5 l

Količina:

Opis

Sirupi so praktično nepogrešljivi v domači kuhinji- bodisi za vsakodnevno pitje, bodisi za občasno zdravljenje ali dodatek jedem. Iz njih lahko pripravimo osvežilno pijačo za vse priložnosti. Primerni so tudi za otroke.

Ribez ima številne koristne lastnosti na zdravje. Je odličen diuretik, ugodno vpliva na prebavo in čisti kri, zato so ribezove kure zelo primerne za čiščenje telesa. Še posebej primerne so takšne kure za tiste, ki jedo veliko škroba in beljakovin, saj onemogoča razvoj škodljivih bakterij v črevesju, katerih rast spodbuja takšno prehranjevanje. Uživanje ribeza pospešuje znojenje. Kure z ribezom se v domači medicini uporabljajo za znižanje temperature in pri ledvičnih obolenjih. Ker je bogat z vitaminom C, krepi imunski sistem,varuje celice pred prostimi radikali. Poleg tega pospešuje nastajanje hormonov, varuje sluznico, pomirja živčevje, izboljšuje razpoloženje, spodbuja delovanje srca in živčevja. Rdeči ribez vsebuje vitamin A, vitamin B 3, kalij, kalcij železo in mangan. V zdravilstvu se uporabljajo tako ribezovi sadeži kot listi. Slednji so namenjeni predvsem pripravi čaja, ki pomaga pritežavah z mehurjem in ledvicami. Črni ribez naj bi poleg ostalih zdravilnih učinkov pomagal tudi lajšati težave revmatičnih in artritičnih bolnikov ter bolnikov s putiko. Na splošno velja, da temnejši ko je ribez, več zdravilnih lastnosti ima.