Pečeno kislo zelje z Baronovo Pohorsko bunko je odlična in okusna slovenska jed, ki združuje bogate okuse kislega zelja, pohorske bunke, ocvirkov in goveje juhe.
Sestavine:
- 200 g kislega zelja
- 100 g Pohorske bunke (narezane na kocke)
- 50 g ocvirkov
- 100 ml goveje juhe (po potrebi)
Priprava:
- Priprava kislega zelja in Pohorske bunke:
- Kislo zelje operite, če je preveč kislo, in ga narežite na manjše kose.
- Pohorsko bunko narežite na manjše kocke.
- Sestavljanje jedi:
- V pekač naložite kislo zelje in narezane kocke Pohorske bunke. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
- Posipanje z ocvirki:
- Na vrh zelja in Pohorske bunke enakomerno posujte ocvirke.
- Zalivanje z govejo juho:
- Vse skupaj prelijte z govejo juho, toliko, da bo zelje rahlo vlažno, vendar ne preveč tekoče.
- Peka:
- Pekač postavite v predhodno ogreto pečico na 180°C in pecite 20-25 minut, dokler se zelje lepo zapeče in se ocvirki rahlo zapečejo na vrhu.
- Postrežba:
- Postrezite pečeno kislo zelje z Baronovo Pohorsko bunko skupaj z kašnato, krvavico ali pečenico, po želji.
Ta jed je odlična za hladnejše mesece, saj je hranljiva in nasitna, hkrati pa polna okusov.