Pečeno kislo zelje z Baronovo pohorsko bunko

Pečeno kislo zelje z Baronovo pohorsko bunko

Pečeno kislo zelje z Baronovo Pohorsko bunko je odlična in okusna slovenska jed, ki združuje bogate okuse kislega zelja, pohorske bunke, ocvirkov in goveje juhe.

Sestavine:

  • 200 g kislega zelja
  • 100 g Pohorske bunke (narezane na kocke)
  • 50 g ocvirkov
  • 100 ml goveje juhe (po potrebi)

Priprava:

  1. Priprava kislega zelja in Pohorske bunke:
    • Kislo zelje operite, če je preveč kislo, in ga narežite na manjše kose.
    • Pohorsko bunko narežite na manjše kocke.
  2. Sestavljanje jedi:
    • V pekač naložite kislo zelje in narezane kocke Pohorske bunke. Dobro premešajte, da se sestavine povežejo.
  3. Posipanje z ocvirki:
    • Na vrh zelja in Pohorske bunke enakomerno posujte ocvirke.
  4. Zalivanje z govejo juho:
    • Vse skupaj prelijte z govejo juho, toliko, da bo zelje rahlo vlažno, vendar ne preveč tekoče.
  5. Peka:
    • Pekač postavite v predhodno ogreto pečico na 180°C in pecite 20-25 minut, dokler se zelje lepo zapeče in se ocvirki rahlo zapečejo na vrhu.
  6. Postrežba:
    • Postrezite pečeno kislo zelje z Baronovo Pohorsko bunko skupaj z kašnato, krvavico ali pečenico, po želji.

Ta jed je odlična za hladnejše mesece, saj je hranljiva in nasitna, hkrati pa polna okusov.