Jedi iz divjih rastlin so polne okusa in barve

Posebnost naše kuhinje je uporaba užitnih divjih rastlin iz narave, ki nam jih narava ponuja v vseh letnih časih.

Če bi jedli v desetih najboljših restavracijah po vsem svetu, bi v vseh gotovo lahko izbrali tudi jedi iz divjih rastlin. Ne bi jih nujno dobili na vsakem krožniku, pri vsakem hodu, vendar bi vsak obrok vseboval vsaj eno jed z divjimi rastlinami. Jedi iz divjih rastlin so torej nujna izbira za vrhunskost restavracije.

Ni vse v vrhunskosti, pomembno je zdravje.

To pa ni edini kriterij pri izbiri divjih rastlin. Večini velikih chefov po svetu je pomembno tudi zdravje. In zelene sestavine so polne hranilnih sestavin, ki ohranjajo telo zdravo in gibljivo. Med zelenimi rastlinami je veliko zdravilnih rastlin in pogosto je koncentracija določenih zdravilnih snovi večja v primerjavi z gojenimi rastlinami. Tudi za rastline iz divjega vrta je znano, da vsebujejo večje količine nutrientov kot njihove gojene vrstnice.