Brezplačna poštnina ali dostava nad 60,00 €. Bio trgovina na kmetiji je odprta soboto in nedeljo čez teden po dogovoru na 051 317 104.

Bio pirin kruh – polnozrnati

7,50

Sestavine: polnozrnata pirina moka*, kvas, voda, sol

*sestavine iz ekološke pridelave

Neto količina: od 1,45 kg do 1,6kg

Na voljo le na dostavnih mestih ali na kmetiji, po naročilu.

Na voljo po naročilu

Količina:

Opis

Na naši eko kmetiji smo znani po tem, da pečemo odličen kruh. Pirin kruh je narejen iz polnozrnate pirine moke iz ekološke kmetije Ome Neže.  Zelo pomembno je, da se ekološka žita meljejo na mlinih na kamne, saj se med mletjem zrno in moka ne pregrevata. V klasičnem kovinskem mlinu se v času mletja moka segreje tudi do 60 stopinj, kar negativno vpliva na njeno kvaliteto in prehrambno vrednost. Naš kruh je pripravljen po starih, tradicionalnih receptih – brez aditivov in drugih nenaravnih sestavin. Tako kot so to delali že naši dedje in babice.

Pira (znanstveno ime Triticum spelta) je rastlina, ki spada med prve gojene žitarice. Arheologi smatrajo, da so jo udomačili pred več kot deset tisoč leti in je človeštvu prinesla civilizacijski napredek. Njene izredne kvalitete ponovno odkrivajo danes, ko je vse manj zdrave hrane in je postalo nujno pridelovanje hrane na okolju prijazen način. Ponovno odkrita pira je plevnata zvrst pšenice z beljakovinami, vlakninami in vitamini bogatim zrnjem. Uporabniki iz pirine moke  pripravljajo posebne vrste kruha in peciva. Zrnje pire se tudi kuha, celo ali zdrobljeno za dietetično pripravljene jedi, ki naj bi jih uživali oslabeli ljudje s prebavnimi težavami in bolečinami v sklepih. Vir: Wikipedija.org